Actie-commité

Koninginnedag

De Koninginnedag zal in 2012 georganiseerd worden i.s.m. met de voetbalclub RVU en Rothem’s Harmonie.  De dag zal beginnen met een Fietsversierwedstrijd voor de allerkleinste met leuke prijsjes voor de mooist versierde fietsen.  daarna zal spel zonder grenzen beginnen voor de kinderen van 4 t/m 18 jaar.  ook zullen er feestelijke dingen gebeuren en het terras is versierd voor alle mensen, wie honger heeft kan ook terecht in onze culinaire omgeving.  laat u verassen en kom meedoen of kijken en genieten!  De Rode schuit zal in 2012 ook van de partij zijn!

Verder zijn er de Eindejaar activiteiten zoals:

St Maarten

Met Sint Maarten is er altijd een lampionnenoptocht waarin de kinderen meelopen met hun eigen lampionnen die ze mogelijk zelf geknutseld hebben op de instuifmiddagen.  Tijdens de tocht gaat Sint Maarten zelf mee met zijn Trouwe paard. De Harmonie begeleid de tocht naar het Sportcomplex van voetbalclub RVU aan de Molenweg alwaar St Maarten het grote Vreugdevuur aansteekt. de kinderen kunnen dan nog genieten van Chocomel en een lekker koekje.

Sint Nicolaas

De intocht van deze goedheiligman word tot in de puntjes verzorgd. Hij word op een geheel eigen wijze opgehaald aan de dorpsgrens en begroet door de kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s en alle andere mensen die hier een groot plezier aan beleven. De Pieten zorgen voor lekkers onderweg en na aankomst in De Koel.  Eenmaal aangekomen in De Koel kan de Sint de mooie tekeningen en versjes aannemen van de kinderen, ook zal hij de mooiste tekeningen uitkiezen van de kinderen die aan de kleurwedstrijd meedoen en de prijzen overhandigen aan de kinderen.  Vroeger kon de Sint Langer blijven en was er een pauze halverwege, nu hij al wat ouder is geeft hij de voorkeur om het programma niet meer te onderbreken.  Na afloop krijgen de kinderen nog een lekkere zak snoep mee om nog na te genieten van de spektakel.  De maandag na de intocht vindt de Sint Nicolaascollecte plaats in Rothem, van de opbrengst worden cadeautjes gekocht voor de kinderen van peuterspeelzaal Olleke Bolleke en BS De Lindegaerd.

Oliebollenactie

Tijdens een van de laatste dagen van het jaar trekken we langs de deuren om oliebollen te verkopen. Een heel regiment keukenprinsessen bakt ze dan weer heerlijk bruin waarna de venters ze huis aan huis gaan verkopen. Sommige mensen kunnen dan niet wachten totdat aan hun deur gebeld wordt. Zij kunnen de oliebollen afhalen bij de keuken van de Koel. Met de aankoop van een zakje oliebollen steunt U onze stichting, en dus zijn we blij als we kunnen zeggen: We hebben er geen meer, alles is op!

Vrijwilligers van het Actie-commité:

Dave Geraards
Pascal Lambrechts
Rob Vrencken

Voor meer info kunt U contact opnemen met Rob Vrenken  043-3622940 of  vrencken@ziggo.nl